Szukaj na tym blogu

wtorek, 6 listopada 2012

Sałatka z świeżego szpinaku

Tym razem coś na kolację -  aromatyczna sałatka z świeżego szpinaku. Aromatu dodaje jej podsmażony czosnek, kapary i ocet balsamiczny.
Wystarczy umyć świeży szpinak, pokroić pomidorki koktajlowe i dodać kapary. Czosnek kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Trzeba uważać, by nie przedobrzyć, bo zgorzknieje i popsuje całą potrawę. Do sałatki przyrządzamy dressing z octu balsamicznego i dobrej oliwy z oliwek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę można posypać parmezanem lub serem corregio.

Do sałatki idealnie pasuje świeża bagietka.


Składniki:

  • świeży szpinak
  • pomidorki koktajlowe
  • kapary
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • sól i pieprz
  • ser typu parmezan lub corregio

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz