Szukaj na tym blogu

środa, 23 października 2013

Wędzona makrela inaczej

Rybki wędzone są pyszne i zdrowe a makrela to już bogactwo witamin i kwasów tłuszczowych omega 3 i 6. W związku z powyższym postanowiłam zrobić z niej ciekawą pastę.


 Zaczynamy od obrania makreli ze skóry i ości. Następnie rozdrabniamy ją widelcem. Na desce siekamy suszone pomidory i pietruszkę.


 Na tarce ścieramy odrobinę sera twardego np. cheddar, parmezan czy grana padano. Do posiekanych składników dodajemy kremowy serek topiony. Całość dokładnie mieszamy. Do smaku dodajemy pieprz i sól. To idealny pomysł na zdrowe śniadanie, czy pożywną kolację z świeżą bułeczką.



Składniki:
  • wędzona makrela
  • ser twardy typu parmezan
  • 6-7 suszonych pomidorów
  • świeża natka pietruszki
  • kremowy serek topiony
  • sól i pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz