Szukaj na tym blogu

niedziela, 15 lutego 2015

Przekąska z sera gouda

Nie jestem fanką śledzi, więc na uwieńczenie karnawału proponuje ciekawą przekąskę serową. Każde oryginalne smarowidło plus dobre pieczywo, np. świeża bagietka to idealny pomysł na urozmaicenie imprezy czy spotkania ze znajomymi. Były już smarowidła typu mix pasztetowy, hummus czy pomidorowa bruschetta. Tym razem postanowiłam poeksperymentować z serem. Pokroiłam go w kostkę i wrzuciłam do rozdrabniacza. Na patelni uprażyłam pestki dyni. Dodałam je do sera. Do pojemnika dorzuciłam również świeżą rukolę. Całość doprawiłam solą i pieprzem oraz skropiłam oliwą z oliwek. Wszystko zmiksowałam na gładką masę i rozsmarowałam na świeżej bagietce. Dzięki rukoli, masa ma bardzo intensywny zielony kolor a pestki dyni sprawiają, że jej smak jest bardzo oryginalny.


Składniki:
  • ser gouda
  • rukola
  • pestki dyni
  • oliwa z oliwek (1 łyżka stołowa)
  • sól i pieprz



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz