Szukaj na tym blogu

środa, 23 lipca 2014

Koktajl z jarmużem



Upałów ciąg dalszy stąd czas na lekką i orzeźwiającą bombę witaminową. Niedawno na moim stole zagościł jarmuż. To warzywo bogate w witaminy takie jak A, C, B, E i K a ponadto zawiera żelazo, wapń i fosfor. Oprócz tego ma właściwości przeciwzapalne i co ważne jest lekkostrawny,
     Jarmuż w smaku jest dość łagodny, stąd w kompozycji z innymi warzywami i owocami możemy być pewni, że to one zdominują smak. Jarmuż natomiast zadba o zielony kolor i mnóstwo niezbędnych soli mineralnych.



        
     A zatem do pracy. Do blendera wrzuciłam 2 szklanki jarmużu – można to porównać z pełną miską sałaty. Następnie pokrojone cząstki pomarańczy, kiwi, łyżkę miodu oraz ¾ szklanki wody. Koktajl zmiksowałam i to w zasadzie wszystko. Smacznego!


Składniki:

  • 2 szklanki jarmużu
  • 3/4 szklanki wody
  • pomarańcza
  • kiwi
  • łyżka miodu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz