Tym razem coś na kolację - aromatyczna sałatka z świeżego szpinaku. Aromatu dodaje jej podsmażony czosnek, kapary i ocet balsamiczny.
Wystarczy umyć świeży szpinak, pokroić pomidorki koktajlowe i dodać kapary. Czosnek kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Trzeba uważać, by nie przedobrzyć, bo zgorzknieje i popsuje całą potrawę. Do sałatki przyrządzamy dressing z octu balsamicznego i dobrej oliwy z oliwek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę można posypać parmezanem lub serem corregio.
Do sałatki idealnie pasuje świeża bagietka.
Składniki:
- świeży szpinak
- pomidorki koktajlowe
- kapary
- czosnek
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- sól i pieprz
- ser typu parmezan lub corregio
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz