W czasie kiedy będzie się gotował, kroję w kostkę cukinię i paprykę. Następnie kroję w plasterki pieczarki i skrapiam je cytryną. Ząbki czosnku również kroję w plasterki. Dla dodania ostrości potrawie kroję drobno jedną papryczkę chilli bez pestek.
W woku podsmażam paprykę, cukinię i papryczkę chilli. Takie smażenie, w
krótkim czasie i przy wysokiej temperaturze powoduje, że warzywa będą
jeszcze chrupkie i soczyste. Następnie dodaję do nich plasterki czosnku i
pieczarki. Całość podsmażam jeszcze przez chwilę, a następnie dodaję makaron i jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.
Na koniec do gotowej porcji makaronu dodaję posiekaną pietruszkę i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Całość posypuję startym cheddarem, ale można użyć też parmezanu.
- makaron fusilli
- cukinia
- czosnek
- papryka
- papryczka chilli
- pietruszka
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- ser cheddar lub parmezan
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz