Do wykonania spodu używam amerykańskich ciasteczek z kawałkami czekolady, czyli chocolate chip cookies. Miksuje je na miazgę razem z 1/3 kostki masła. Powstałą masę układam na papierze do pieczenia w foremce, w której będę piekła ciasto.
Do masy używam serka, którego nie trzeba już mielić. Dodaję do niego jajka, cukier puder i budyń waniliowy. Całość miksuję. Następnie dodaję wystudzoną, rozpuszczoną białą czekoladę i dalej mieszam.
Masę przelewam do foremki i wstawiam do piekarnika na 160 C, na około 50 min. Wierzch powinien być złocisty. Ciasto ładnie wyrośnie i będzie puszyste i delikatne w smaku. Po upieczenie trzeba je wystudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Składniki:
- serek do sernika - 500g
- tabliczka białej czekolady
- 3 jajka
- łyżka budyniu waniliowego
- pół szklanki cukru pudru
- 1/3 kostki masła
- Opakowanie ciasteczek z kawałkami czekolady - 200g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz