Przyszedł czas na cielęcinę:). Postanowiłam zrobić coś bardziej czasochłonnego. Do przygotowania rolady wykorzystałam kawałek cielęciny, który przekroiłam nożem tak, aby powstał jeden cienki płat mięsa w kształcie prostokąta.
Doprawiłam go marynatą z oliwy, czosnku, lubczyku, estragonu, pieprzu i soli,
następnie ułożyłam go na folii i w środku rozłożyłam
plastry szynki szwarcwaldzkiej, plastry sera oraz marynowany zielony
pieprz. Całość zrolowałam i zawinęłam w folię spożywczą jak cukierek.Tak przygotowaną roladę odstawiłam do lodówki na dwie godziny. Następnie upiekłam ją w temperaturze 180 C. Rolada piekła się godzinę a mięso było bardzo kruche i aromatyczne.
Składniki:
- cielęcina
- szynka szwarcwaldzka
- żółty ser
- marynowany zielony pieprz
- sól i pieprz czarny
- oliwa
- czosnek
- lubczyk, estragon
mniami, szkoda ze to dla mnie nie zdrowe ;pp :D
OdpowiedzUsuńeeetaaam niezdrowe - chudziutka cielęcinka;)
OdpowiedzUsuń