Upałów ciąg
dalszy stąd czas na lekką i orzeźwiającą bombę witaminową. Niedawno na
moim stole zagościł jarmuż. To warzywo bogate w witaminy takie jak A, C, B, E i
K a ponadto zawiera żelazo, wapń i fosfor. Oprócz tego ma właściwości przeciwzapalne
i co ważne jest lekkostrawny,
Jarmuż w smaku jest dość łagodny, stąd w
kompozycji z innymi warzywami i owocami możemy być pewni, że to one zdominują
smak. Jarmuż natomiast zadba o zielony kolor i mnóstwo niezbędnych soli
mineralnych.
A zatem do pracy. Do blendera wrzuciłam 2 szklanki jarmużu – można to
porównać z pełną miską sałaty. Następnie pokrojone cząstki pomarańczy, kiwi,
łyżkę miodu oraz ¾ szklanki wody. Koktajl zmiksowałam i to w zasadzie wszystko.
Smacznego!
Składniki:
- 2 szklanki jarmużu
- 3/4 szklanki wody
- pomarańcza
- kiwi
- łyżka miodu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz