Rybki wędzone są pyszne i zdrowe a makrela to już bogactwo witamin i kwasów tłuszczowych omega 3 i 6. W związku z powyższym postanowiłam zrobić z niej ciekawą pastę.
Składniki:
Zaczynamy od obrania makreli ze skóry i ości. Następnie rozdrabniamy ją widelcem. Na desce siekamy suszone pomidory i pietruszkę.
Na tarce ścieramy odrobinę sera twardego np. cheddar, parmezan czy grana padano. Do posiekanych składników dodajemy kremowy serek topiony. Całość dokładnie mieszamy. Do smaku dodajemy pieprz i sól. To idealny pomysł na zdrowe śniadanie, czy pożywną kolację z świeżą bułeczką.
Składniki:
- wędzona makrela
- ser twardy typu parmezan
- 6-7 suszonych pomidorów
- świeża natka pietruszki
- kremowy serek topiony
- sól i pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz