Zdradzę Wam patent na ekspresową część składową obiadu. Podpatrzyłam ją u babci. Jeśli macie już dość pospolitych surówek, marchewki z groszkiem na ciepło, czy buraczków z cebulką do tradycyjnych dań obiadowych, polecam bardzo szybką w przygotowaniu cukinię.
Oprócz cukinii przygotujcie również obraną marchewkę i posiekany koperek. Gwarantuję Wam, że przygotowanie przysłowiowej jarzynki zajmie Wam nie więcej niż 5-7 minut.
Tarkę o grubych oczkach wkładamy prosto do rondelka. Ścieramy cukinię i marchewkę. Dodajemy suszoną włoszczyznę, sól oraz drobno posiekany koperek. Na koniec przyda się solidna łyżka masła, na którym warzywa się podduszą. Z uwagi na fakt, iż będą starte, proces ten będzie trwał bardzo krótko. Gotowe!
Nawet nie zdążyłam się rozpisać;)
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 średniej wielkości marchewka
- koperek
- suszona włoszczyzna
- sól
- łyżka masła
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz