Tym razem proste, lekkie i bogate w białko danie, czyli krewetki na maśle. Czas przygotowania to maksymalnie 10-15 min. z zegarkiem w ręku:)
Mrożone krewetki black tiger rozmrażamy zalewając je wrzącą wodą. Następnie skrapiamy je cytryną. W międzyczasie wyciskamy praską cztery ząbki czosnku, a na patelni zaczynamy podgrzewać klarowane masło. Kiedy zacznie skwierczeć podsmażamy przez chwilę czosnek i dodajemy krewetki.
Musimy uważać, aby nie smażyć ich zbyt długo, bo staną się twarde i gumowe. W trakcie smażenia doprawiamy je solą i pieprzem. Następnie siekamy świeżą natkę pietruszki i dodajemy pod koniec smażenia. Całość wykładamy na talerz i jeszcze raz skrapiamy cytryną.
Składniki:
- krewetki black tiger
- cytryna
- 4 ząbki czosnku
- masło klarowane
- sól i pieprz
- natka pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz